Bölgenizde bir öğretmen semineri veya gözlem şenliği yapmak yapmak istiyorsanız bu sayfada yazılı olan şartlarımızı okuyup bilgi edininiz ve Seminer takvimimize göz atınız. Bunun ardından son kısımdaki başvuru formunu doldurunuz. Sorularınız için e-posta atabilirsiniz.
AstroBilgi Öğretmen Seminerleri İlkeleri
- Kendi okulunda, ilçesinde veya ilinde bir seminer düzenlenmesini isteyen kişi ya da kurumlar aşağıda yazılı konularda yapılması gerekenleri önceden kabul eder ve uygular.
- Seminer yapmak üzere başvuru yapan kişi veya kurumla birlikte ortak bir tarih belirlenir.
- Seminerlerde son MEB 3-8 sınıf öğretim programlarına göre hazırlanmış bir program uygulanmaktadır. Bu nedenle seminerlerin asıl hedef kitlesi Fen Bilgisi öğretmenleridir. Bunun yanında Sınıf Öğretmenlerinin başvuruları da dikkate alınabilir.
- En önemli kuralımız seminerlere istekli öğretmenlerin başvurmasıdır. Bu açıdan Milli Eğitim Müdürlüklerinin seminere zorunlu katılma isteğini uygun bulmamaktayız.
- Milli Eğitim Müdürlüğünden destek istenmeli, izinler konusunda yardım istenmelidir. Bu sağlanamadığı takdirde, öğretmenler kendi çabaları ile izin almak durumunda kalacaklardır.
- Seminer ekibindeki öğretmen arkadaşların izin alabilmeleri için doğrudan Milli Eğitim İl/İlçe Müdürlüğüne yazı gönderilmelidir.
- Seminer ekibi, hiçbir ek ücret talep etmeden bu etkinlikleri yapmaktadır. Ancak; ulaşım, konaklama ve yemek konularında her türlü giderleri karşılanmalıdır.
- Atölye ve uygulamalarda kullanılacak malzeme için ilgili atölye sorumlusunun vereceği liste malzemeleri önceden alınarak sağlanmalıdır. Bu konu da iletişim ağında yazışmalar ile çözümlenir.
- Konaklama için lüks aranmamaktadır, ancak, temiz, düzenli ve sağlıklı bir konaklama sağlanmalıdır.
- Seminer ekibi, ulaşım için, varsa uçak, yoksa tren-otobüs veya yakıt gideri karşılanmak üzere kendi özel aracı ile gelebilmelidir. Havaalanından, otobüs terminalinden konaklama yerine kadar taşıma sağlanmalıdır.
- Seminer ekibi, toplantıdan bir gün önce gelip, son günü ya da ertesi günü dönmek üzere ulaşım konusu çözümlenmelidir. Bu konuda, a) kişiler kendileri ulaşım işini ayarlayabilir, tüm belgelerini toplantıda ilgililere verirler ve ödemeleri yapılır. b) Toplantı düzenlemesi yapan kurum , ulaşım için iletişim ile belirlenmiş saatler için biletleri alır ve bildirir, ana ulaşım aracı dışında diğer giderleri belgelemek koşuluyla kendilerine ödemelidir.
- Katılımcı öğretmenlerin ödemek zorunda kalacakları bedel (konaklama, yemek, ulaşım vs.) olabildiğince az olmalıdır. Bunun için mümkünse sponsor aranmalı ve destek sağlanmalıdır.
- Her toplantı için, Seminer ekibi ve yerel kurumdan kişilerden oluşan bir iletişim ağı kurulur ve tüm yazışmalar ortaya yapılır.
- Seminer toplantılarında, yerel düzenleyiciler toplantı tişörtü, pankart, afiş, vb kendi olanakları ile önceden hazırlamalıdır. Bu baskılarda Seminer logosu yer almalıdır. Baskı için gerekli çıktıları kendileri hazırlayabilir ( bu durumda son şeklinin bilgi yanlışlığı olmaması anlamında Seminer grubunca onaylanması gerekir.), ya da seminer grubu bu verileri e-dosya şeklinde sağlayabilir.
- Teşekkür ve Katılım belgeleri taslakları önceden yapılacak iletişim sonrasında hazırlanır, toplantı öncesinde baskıya hazır konuma gelmelidir. Belgelerde, varsa büyük destek sağlayan MEM veya kaymakamlık, valilik imzası ile toplantı başkanının imzası bulunmalıdır.
- Toplantıların konaklama, sunum ve koşulları uygun gözlemlerinin aynı yerleşim içinde olması en idealidir. Ancak bu olmadığında, konaklama ile sunum ve gözlem yerleri mümkün olduğu kadar yakın olmalı, ya da düzenli ve sağlıklı bir ulaşım sağlanmalıdır.
- Sunum salonu : 60-100 kişilik olmalı. Atölye gibi etkinliklerin de yapılabileceği şekilde olabildiğince masa sandalye düzeninde olmalıdır. Yapılacak sunumların görselliği ön planda olmasından dolayı salonun karartmasının iyi olması gerekmektedir. Güçlü bir projeksiyon, sunum için gerekli bilgisayar ve sunum sırasında kullanılacak sunu kumandası, pointer, yaka veya kafa mikrofonu, ses düzeni sağlanmalıdır.
- Sunum salonu yakınında, aralarda nefes alacak, sıcak içecek sağlanan bir ortam olmalıdır. Bu ortamın uygun olması durumunda fotoğraf sergisi düzenlemesi de yapılabilir.
- Katılımcılar : Toplantının yapılacağı il/ ilçe den olduğu gibi ildışı, Türkiye genelinden katılım da istenebilir. Bu durumda katılımcılar ile SEMİNER ekibinin aynı yerde konaklama yapması zorunlu olmasa da en uygunudur.
- Katılımcıların, konaklama ve diğer etkinlikler için ödemeleri gereken önceden iletişim ile belirlenmiş olan bir bedel varsa çok önceden hazırlanacak web sayfasında duyurulmalıdır. Bu toplantının yapılacağı duyurusu sonrasında program ve diğer bilgiler ile birlikte verilmiş olmalıdır. Başvurular bundan sonra alınmalıdır.
- Düzenlenmesi düşünülen il ya da ilçenin tarihi, coğrafik olarak görülmeye değer yerleri varsa programa gezi şeklinde alınabilir. Bu konuda da ön görüşmeler yapılarak programlar ona göre düzenlenir. Gezilerin ulaşım ve diğer giderlerinin ödeme konusu önceden belirlenmeli ve gerekirse duyurulmalıdır.
- Seminerlerin yapıldığı il veya ilçede organizasyonu yapan yerel grup halka açık bir konferans düzenleyebilir. Ayrıca o kentin en kalabalık caddesinde olası ölçüde küçük olsa da halka açık bir gözlem etkinliği yapılabilir.
- Seminer kesin katılımcı listesinin Seminerin yapılacağı tarihten en fazla üç gün önce ilan edilmelidir.
- Başvuru için e-posta atabilirsiniz