28 Şubat 1964 tarihinde Bursa’ da doğdum. Tophane Endüstri Meslek lisesi sınavlarına girdim ve torna tesviye bölümünü kazandım. 1980 öncesi olaylar sebebi ile 1978 yılında 1. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım. 34 yıl aradan sonra, 2012 yılında açık liseye başladım. Liseyi 2015 yılı Ekim ayında bitirdim. 2016 yılında üniversite imtihanlarına girdim. İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümünü kazandım ve halihazırda bu bölümde eğitime devam etmekteyim. 1980 yılından bu yana makine teknikerliği yapıyorum. 1986 yılında Nermin İkizler ile evlendim, Çağrı isminde bir oğlumuz var.
Astronomi ile çok küçük yaşlardan beri ilgiliydim. İnsanoğlunun Ay’ a ilk ayak basıldığı zamanı hatırlıyorum, ilgi duymamın en büyük sebebinin bu olduğunu sanıyorum. Dergilerden, gazetelerden güncel astronomi olaylarını takip ediyordum. 29 Nisan 1976 tarihindeki güneş tutulmasını, öğretmenimiz bizi bahçeye çıkartıp isli camlarla izlettirmişti. O gün gökyüzüne olan ilgim daha da arttı.
1999 yılında 60 mm çapında mercekli bir teleskop aldım. Bir süre sonra bu teleskop yeterli gelmemeye başladı, daha büyük çaplı teleskop edinmem gerekiyordu. Ancak büyük teleskoplar oldukça pahalı idi. Kendim bir teleskop yapabilirim diye düşündüm ve araştırmaya başladım. Bunun için bilgim ve gerekli malzemem yoktu. Tam da bu sırada, Türkiye’ de ilk amatör teleskop yapımcısı olduğunu sonradan öğrendiğim, Hasip Sönmezalp ile tanıştım. Bana teleskop aynası yapabileceğimi söyledi ve Jean Texereau’ nun “ How to Make a Telescope “ kitabını verdi. Bunun için gerekli malzemeleri bulmak kolay olmadı. Tanışalı henüz bir yıl olmuştu ki Hasip Sönmezalp 2002 yılı Ocak ayında 85 yaşında vefat etti. Kendisi 1957 yılında kendi teleskopunu yapmış ve bundan dolayı Amerika’ dan “ Altın Çekiç “ ödülü almış. Kendisi bu tür konuları konuşmazdı, onun hakkındaki bilgileri ölümünden sonra öğrendim. Hasip Sönmezalp hakkında daha detaylı bilgi aşağıdaki bağlantıda mevcut.
http://www.atmturk.org/index.php/Hasip_S%C3%B6nmezalp_Hakk%C4%B1nda
Daha sonra aynayı bir kaç yıl içinde zor da olsa tamamladım.
2005 yılında İstanbul Kültür Üniversitesinde yapılan 1. Amatör Astronomi Sempozyumu, benim için bir milat oldu diyebilirim. Çok değerli hocalarımız ile bu sempozyumda tanıştık. Astronomiye çok meraklı olan, Amerika da yaşayan Haldun Menali ile tanıştık. Ayna yapmış olmama büyük ilgi duydu ve malzeme temini konusunda bana yardımcı oldu. 29 Mart 2006 güneş tutulmasında Türkiye’ ye geldi ve gelirken yanında bir çok malzeme getirdi. Bu sırada Amatör teleskop yapımına meraklı olanlarla internet ortamında tanışma fırsatımız oldu. Amatör teleskop yapımını Türkiye de yaygınlaştırmak bu konuda meraklı kişilere ulaşmak için 6 Nisan 2006 yılında üç arkadaşımla birlikte ATM_Turk yahoo grubunu kurduk. Daha geniş kitlelere ulaşabilmek için http://www.atmturk.org/index.php/Ana_Sayfa web sayfasını hazırladık.
2007 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi 2. Amatör Astronomi Sempozyumu ve Amatör Teleskop Yapımı ( ATY ) çalıştayına katıldım. Amerika’ dan gelen usta ATM Dick Parker’ dan epeyce bilgi edindik.
2009 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi’ nin düzenlediği AAS 3 ve ATY 2009 çalıştayına eğitmen olarak katıldım ve 100 katılımcıya 100 teleskop yaptırdık.
Eğitmen olarak bir çok etkinliklere, çalıştaylara, seminerlere katıldım. Ayrıca gökyüzü fotoğrafçılığı ile de yakından ilgileniyorum. Kendi yaptığım takip sistemi ve teleskoplarımla gökyüzü fotoğrafları çekiyorum.